Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen van de wereld, zo blijkt uit onderzoek. Maar helaas geldt dit niet voor alle kinderen in Nederland. 450.000 kinderen gaan regelmatig met honger naar school toe en hebben weinig speelgoed om thuis te kunnen spelen. We zijn ontzettend blij dat er veel mensen zich willen inzetten voor deze kinderen. We ontvangen regelmatig een aanbod voor het doneren van (gebruikt of tweedehands) speelgoed, kleding of andere benodigde spullen.

Hoe kunt u helpen?

We kunnen helaas geen (tweedehands) speelgoed, kleding of andere benodigde spullen aannemen. Als stichting hebben wij niet de capaciteit om de spullen in te zamelen, op te slaan en te verspreiden. Wel zijn er nog veel andere mogelijkheden om toch in te zetten voor deze kinderen.
Benieuwd naar voorbeelden van acties? Kijk dan snel hieronder.

Organiseer een (Kerst)markt

Verzamel al je gebruikte speelgoed, kleding of maak zelf iets en organiseer een (Kerst)markt. Op deze markt kun je naast het verkopen ook spelletjes of een winactie organiseren. Het opgehaalde geld kunnen jullie doneren aan onze stichting. Wij zorgen ervoor dat het opgehaalde geld naar kinderen in jouw omgeving gaat.

Verkoop je gebruikte speelgoed en kleding op een verkoopsite

Kun je niet op een markt staan? Maar wil je wel geld inzamelen voor kinderen onder de armoedegrens. Verkoop je speelgoed, kleding of andere goederen op een verkoopsite, zoals marktplaats.

Flessenactie

Ga langs familie, buren en vriendjes om flessen op te halen. Deze flessen kun je vervolgens inleveren bij een supermarkt in de buurt voor statiegeld. Het opgehaalde statiegeld kun je door je ouders of leerkrachten laten overmaken aan Stichting Kinderfondsen Nederland.

Heb je een speciaal aanbod voor ons waarvan je denkt dat het echt iets voor ons is? Neem dan contact op met onderstaande gegevens:
Lisette Immerzeel
E: lisette@kinderfondsennederland.nl
T: 085-8000424