Wil jij met jouw school of klas een actie organiseren voor andere kinderen in Nederland? Dat kan! Jij kunt zelf bepalen wat voor actie je wilt opzetten. Denk hierbij aan een sponsorloop, recordpoging of inzamelingsactie. Ook kunnen wij op jouw school een gastspreker laten komen om meer te vertellen over ons werk, zodat het voor andere kinderen ook duidelijker wordt wat wij allemaal doen.

Benieuwd naar voorbeelden van acties? Kijk dan snel hieronder.

Sponsorloop met je klas of school
Vind jij sporten leuk en lijkt het je leuk om samen met je klasgenoten te sporten voor het goede doel? Organiseer dan een sponsorloop! Je mag zelf bepalen wat je organiseert. Denk bijvoorbeeld aan rondjes rennen in een gymzaal of op het sportveld bij jouw school. Je kunt je ouders, tantes, ooms en opa’s en oma’s dan vragen of zij je willen sponsoren voor een bepaald bedrag.

Koekjes bakken
Ben jij een echte keukenprins(es) en vind jij het leuk om koekjes te bakken? Je kunt ook koekjes bakken en verkopen voor het goede doel. Hiermee kun je dan bij je buren en familie langs om ze te verkopen.

Flessenactie
Ga langs familie, buren en vriendjes om flessen op te halen. Deze flessen kun je vervolgens inleveren bij een supermarkt in de buurt voor statiegeld. Het opgehaalde statiegeld kun je door je ouders of leerkrachten laten overmaken aan Stichting Kinderfondsen Nederland.

Mocht je een ander leuk idee hebben en een actie willen opzetten, dan kan dat natuurlijk ook. Voor meer informatie en promotiemateriaal kun je contact opnemen met:

Lisette Immerzeel
E: lisette@kinderfondsennederland.nl
T: 085-8000424

Voorbeeld promotiemateriaal voor een sponsorloop
Sponsorloop formulier