Samen bereiken we meer

SAMEN STERK!

Met het project ‘Samen STERK!’ willen wij onzichtbare armoede onder de aandacht brengen. Dit keer niet via een dagje weg, doneeractie of sportuitje. Deze keer pakken we het net ietsje anders aan! Dat mensen helpen altijd geld moet kosten is een mythe. Dat hoeft écht niet. Met Samen STERK willen wij mensen die kampen met (onzichtbare) armoede een hart onder de riem steken en ervoor zorgen dat zij geholpen worden.

DSE_7755

Samen bereiken we meer

Vroeger werd onzichtbare armoede ook wel ‘nette armoede’ genoemd. Oftewel; armoede die je voor de buitenwereld onzichtbaar houdt door je fatsoenlijk te kleden en te presenteren. Door ‘stille’ armoede hebben veel mensen niet door dat een buurgenoot zijn huur niet meer kunnen betalen of kinderen zonder ontbijt de deur uit moeten.

Hoe ontstaat onzichtbare armoede? Het sociale vangnet in Nederland wordt steeds kleiner. Steeds meer mensen moeten een beroep doen op maatschappelijk werk, ouderenzorg, sociale uitkeringen en jeugdzorg. Door de voortdurende bezuinigingen worden deze voorzieningen steeds minder toegankelijk. Stichting Kinderfondsen Nederland wilt er zijn voor deze grote groep mensen!

12541_lilian_fotografie_kids_beach_day_kinderfondsen_scheveningen_evenement_fotograaf_2020-07-27
20221201-DSC_0320

Armoede herkennen

Armoede herkennen is allesbehalve eenvoudig, al helemaal omdat gezinnen zich vaak schamen en hun situatie voor de buitenwereld willen verbergen. Wees daarom op contactmomenten alert op signalen van armoede. Voorzichtig het gesprek aangaan en erover praten kan zomaar het begin van oprechte hulp voor een gezin die het nodig heeft. Behalve het gesprek voeren zijn er nog andere – zij het iets minder serieuze – manieren om mensen in onzichtbare armoede te helpen. Neem je buurtgenoot eens mee naar het strand, nodig ze uit om te komen eten, ga met ze naar de markt, drink samen ergens een kopje koffie of haal een ijsje. Er zijn ontzettend veel leuke (andere) manieren om onzichtbare armoede tegen te gaan.

Het nieuwste project van Stichting Kinderfondsen Nederland, onzichtbare armoede aan de kaak stellen en tips geven om dit te verhelpen en herkennen.

Nieuwsgierig naar de projecten die we hebben opgezet?

Op onze interactieve landkaart vind je een selectie van onze activiteiten.

Stichting Kinderfondsen Nederland voert projecten uit en organiseert activiteiten voor kinderen in heel Nederland. Samen met partners en de doelgroep bedenken wij de projecten en activiteiten zodat dit het beste aansluit bij de kinderen.

Ja, ik wil doneren

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief