Zomervakantie

Een onvergetelijke dag voor kinderen die leven onder de armoedegrens!

Een onvergetelijke dag voor kinderen die leven onder de armoedegrens!

Den Haag – Op zaterdag 15 september werd de tweede editie van de Kids Beach Day gehouden. Honderden kinderen en ouders uit heel Nederland beleefden een
sportieve dag op het Scheveningse strand. De Kids Beach Day was dé start van het sportstimuleringsproject om de deelnemers te stimuleren om lid te worden van een sportvereniging in de buurt. De Kids Beach Day en het sportstimuleringsproject is een samenwerking tussen Voedselbank Haaglanden, Stichting Armoedefonds, The Hague Beach Stadium, Skyview de Pier en Stichting Kinderfondsen Nederland.

Tweede editie Kids Beach Day

Deze onvergetelijke dag stond in het teken van sporten, plezier maken en gezamenlijk eten. Mo Boutaka van Dutchpanna opende de Kids Beach Day met een voetbaldemonstratie op het podium in het The Hague Beach Stadium. Vervolgens werden alle deelnemende kinderen in groepen verdeeld om vijf verschillende sportworkshops te volgen. Kinderen werden door professionele sportbegeleiders enthousiast gemaakt voor de sporten en beleefden stuk voor stuk een unieke dag. Tevens mochten alle deelnemers in het reuzenrad op de Pier en eten bij één van de strandtenten rondom de Pier.

Het sportstimuleringsproject

Uit onderzoek is gebleken dat er vaak onduidelijkheid bestaat over hoe subsidies kunnen worden aangevraagd en mede daardoor komen er veel kinderen niet in aanraking met de sport- en verenigingscultuur. De sporten die tijdens de Kids Beach Day aan bod kwamen zijn allemaal te beoefenen in de omgeving van de deelnemende kinderen. In overleg met het kind gaat Stichting Kinderfonds Nederland het sportlidmaatschap of sportmateriaal financieren, zodat er meer kinderen kunnen gaan sporten. De sportlidmaatschappen worden gefinancierd door bedrijven en fondsen die dit initiatief steunen.

Maatschappelijke effecten van sporten

Met het sportstimuleringsproject, gestart tijdens de Kids Beach Day, wil de organisatie dat de kinderen die hebben deelgenomen aan de Kids Beach Day lid worden van een sportvereniging in de buurt. Door te sporten vergeten kinderen problemen thuis, zorgt het op langere termijn voor minder gezondheidsproblemen, zal het sociale uitsluiting verminderen én worden normen en waarden spelenderwijs aangeleerd.