Skip to content

Word donateur van SKN!

Steun Stichting Kinderfondsen Nederland (SKN) en help ons kinderen in jouw omgeving onbezorgd te vliegeren. Elke bijdrage telt voor kinderen die net zoals hun vriendjes willen sporten, leren en erop uit willen gaan.

Geweldig dat u wilt doneren! Wat gaat SKN doen met uw steun?

Stichting Kinderfondsen Nederland zet zich iedere dag in voor kinderen op of onder de armoedegrens. Wij zorgen voor schoolspullen, intensieve begeleiding en naschoolse activiteiten zodat kwetsbare kids geen achterstanden oplopen.

Daarnaast organiseert SKN leuke uitjes voor kinderen wiens ouders dit niet kunnen betalen. Zo zijn wij al meerdere malen naar diverse pretparken en stranden gegaan! Verhalen uitwisselen, vriendschappen opbouwen en even weg uit die dagelijkse sleur. Een geweldige ervaring voor de kinderen.

Sporten, van levensbelang voor jonge jong en oud. Een zwemdiploma is een dure aangelegenheid, SKN zorgt er dan ook voor dat kwetsbare kinderen op zwemles kunnen en hun zwemdiploma halen. Ook maken wij ons er sterk voor dat iedereen lid kan worden van een sportvereniging, met uiteraard de benodigde attributen. Denk bijvoorbeeld aan voetbalschoenen!

Stichting Kinderfondsen Nederland maakt daarnaast schoolpleinen sportiever. Ook in mindere buurten moeten kinderen gratis kunnen sporten, daarom plaatsen wij calisthenics pleinen en voetbalcourts in aandachtswijken en op scholen. Sport is van iedereen!

Nee, we werken niet samen met 123opzeggen. U kunt kosteloos uw donatie stopzetten via het e-mailadres info@kinderfonsennederland.nl.

Wij zijn ontzettend trots op ons werk de afgelopen jaren. Benieuwd naar ons bestuur en wat wij doen? Lees hiervoor het jaarverslag.

Belangrijke vraag! Een gift aan Stichting Kinderfondsen Nederland kunt u helemaal of deels aftrekken van uw inkomstenbelasting. U kunt eenmalig of periodiek schenken. Een periodieke schenking legt u vast in een overeenkomst of in een notariële akte. Wij hoeven geen belasting te betalen over uw schenking.

Eenmalig schenken

Als u eenmalig schenkt aan SKN, dan is uw gift (deels) aftrekbaar. Hoeveel u kunt aftrekken van de belasting, hangt af van uw inkomen.

Periodiek schenken

Wilt u maandelijks of jaarlijks schenken Stichting Kinderfondsen Nederland? Geweldig! SKN is in het bezit van een ANBI-status. U kunt uw gift aftrekken van de inkomstenbelastingen als:

  • U vijf jaar lang ongeveer hetzelfde bedrag aan dezelfde organisatie schenkt
  • U regelt dat uw schenking in een overeenkomst of notariële akte komt

Periodieke schenking regelen doe je zo:

Voor een periodieke schenking aan Stichting Kinderfondsen Nederland is een overeenkomst nodig. Er zijn twee mogelijkheden:

  • U maakt samen met ons een overeenkomst voor een periodieke schenking. In zo’n modelovereenkomst staat bijvoorbeeld dat uw periodieke schenking automatisch ophoudt als wij onverhoopt ons ANBI-status verliezen.
  • U regelt de periodieke schenking via de notaris. U kunt uiteraard uw eigen voorwaarden formuleren. Zo kunt u in een notariële akte vastleggen dat uw periodieke schenking eindigt als uw inkomen daalt.

Wij zijn als volgt bereikbaar: 

Fruitweg 60

2321 DH Leiden

085 – 800 0424

info@kinderfondsennederland.nl

NL77 RABO 0317641271

 

Wil je speelgoed, kleding of andere spullen doneren? Helaas nemen wij dit niet aan. Wij hebben onvoldoende capaciteit om de spullen in te zamelen, op te slaan en te verspreiden. Ons advies: bied het aan tijdens de vrijmarkt, plaatselijke rommelmarkt of bij een kringloop of tweedehands winkel en doneer het geld daarna aan Stichting Kinderfondsen Nederland.

Het is ook mogelijk om SKN een bedrag na te laten. Het bedrag dat je nalaat komt geheel ten goede aan Stichting Kinderfondsen Nederland en de kinderen die het nodig hebben. Wij zijn door de Belastingdienst goedgekeurd als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) en onze stichting is vrijgesteld van erfbelasting.

Of laat geld na door een fonds te starten op jouw naam. Vanuit dit fonds ondersteun je meerdere activiteiten van Stichting Kinderfondsen Nederland. Het voordeel van een fonds op naam is dat je zelf in de hand hebt wat er met jouw bijdrage gebeurt. Meer informatie over nalatenschap? Neem contact op.

WhiteKites_1
Meer informatie?
Back To Top