Skip to content

10 kinderen zwemdiploma A gehaald

Inmiddels zijn 10 kinderen die hun zwemdiploma hebben behaald dankzij de steun van onze donateurs. Voor deze kinderen is het extra lastig omdat zij vaak achterlopen in hun zwemvaardigheid in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Het behalen van het A-diploma is voor deze kinderen dus echt een knappe prestatie!
Voor kinderen die leven onder de armoedegrens is het niet vanzelfsprekend dat zij hun zwemdiploma kunnen behalen. De ouders van deze kinderen hebben vaak geen geld om zwemles te betalen. Terwijl een zwemdiploma van groot belang is voor de veiligheid van kinderen. In 2015 zijn er 8 mensen verdronken, waarvan er 5 niet goed konden zwemmen. Deze cijfers benadrukken het belang van zwemlessen voor kinderen.
Door middel van zwemlessen kunnen deze kinderen zich in veiligheid brengen wanneer dit noodzakelijk is. Daarnaast draagt het bij aan de fysieke ontwikkeling van hun lichaam. De zwemlessen vallen onder de pijler Sportproject. Het Sportproject maakt sport mogelijk door middel van lidmaatschappen en sportevenementen die zijn gericht op kinderen die niet volledig kunnen meedoen in de maatschappij.

Back To Top