Gratis uitjes: een voorbeeld.

Gratis activiteiten, bestaan ze nog?!

Gratis activiteiten in Nederland, kan je nog wel kosteloos sporten en andere leuke dingen doen? Gratis en voor niks? Het antwoord is: JA! Het kan nog.. sterker nog, er zijn ontzettend mogelijkheden. Wij leggen jullie graag uit wat je zoal kan doen, waar dat kan en wat je ervoor moet doen. Lees snel verder…

 

 Gratis activiteiten, voor ieder wat wils

 

Natuurlijk heeft iedereen weer een ander idee bij vermaak. In de zomervakantie hebben kinderen wekenlang vrij, maar iedere dag geld uitgeven aan uitjes? Dat kan niet iedereen. Daarom stellen wij graag een uitgebreide lijst op van gratis uitjes en activiteiten voor kinderen:

  • Ga bewegen! Voetballen op pleintjes, hardlopen, klimrekken, speeltuinen, calisthenicspleinen… allemaal gratis.
  • Leer jezelf een vreemde taal, bijvoorbeeld via de gratis app Duolingo. Zo krijgen kinderen een voorsprong op leeftijdsgenootjes met bijvoorbeeld Engels, Frans of Spaans.
  • Maak een stadswandeling! Loop een mooi stuk door het centrum, de parken en gezellige straatjes van jullie dorp of stad. Misschien is er wel een leuke markt op bepaalde dagen in de week?
  • Bezoek de lokale bibliotheek! Gratis boeken om je kennis over bepaalde onderwerpen te verbreden, of gewoon om mooi leesvoer te hebben voor tijdens je vakantie. De bieb wordt wel eens vergeten, maar dat is onterecht!
  • Luister relevante podcasts, dit kan natuurlijk over van alles gaan. Waar wil jij meer van weten? Wat vind jij interessante materie? Ontdek dit voor jezelf en luister naar verschillende experts over dit onderwerp.
  • Ga lekker naar het strand! Natuurlijk is het strand nog steeds gratis. Smeer een paar lekkere boterhammen, neem een balletje mee en geniet lekker aan zee.
  • Neem deel aan een gratis workshop. Dit kan in bijvoorbeeld een buurthuis of winkel. Zo worden er in het weekend regelmatig kook-en doe-het-zelf workshops georganiseerd. Kijk eens op het internet waar er leuke workshops worden gehouden.

 

Er is meer mogelijk dan je denkt

 

Bij gratis activiteiten hoef je niet zo ingewikkeld te denken, er is zo ontzettend veel mogelijk. Puzzelen, hutten bouwen, met vrienden buiten afspreken, ga zwemmen, schrijf een dagboek, speel een kaartspel met vrienden, help een bejaard iemand uit de buurt of verdiep je in een bepaald onderwerp via Wikipedia. Wat kan jij nog allemaal bedenken?

Een bescheiden portemonnee hoeft niks te zeggen, natuurlijk valt er nog genoeg te beleven. Gebruik je fantasie, wees creatief, durf mensen mee te vragen en maak er een mooie dag van. Je hebt alle tijd tijdens de zomerperiode, maak er dan ook het beste van. Veel plezier!