Scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen

Jazeker, de scholen zijn weer begonnen! Maandag 1 september is iedereen weer van start gegaan. Regio noord was de laatste die nog moest aftrappen, ook zij hebben de schoolbanken weer opgezocht. Na een vakantieperiode van 6 weken gaan alle Nederlandse kinderen weer naar school.

Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van een mooie zomer, gelukkig hebben we nog een paar mooie dagen in het verschiet. SKN heeft de zomer onder meer gebruikt voor het bestellen van de pannavelden bij onze partner Yalp. Zo krijgen de scholen die een pannaveld bij ons hebben afgenomen de afgelopen maanden (meer dan 10!) binnenkort een spiksplinternieuw pannaveldje waarop de kinderen kunnen sporten. Wij zijn er erg trots op dat wij verschillende (praktijk)scholen door heel Nederland kunnen helpen aan een prachtig veldje, de komende weken zullen wij de exacte locaties bekendmaken en foto’s delen.

 

De scholen zijn weer begonnen – wat merk jij hiervan?

 

Wellicht merken jullie het s’ochtends ook als je naar werk of school toe gaat. Alle kinderen op hun fiets, soms met ouders, die richting school gaan. Natuurlijk komen ook de bakfietsen, fatbikes, elektrische fietsen en ander soort vervoer voorbij. Je moet wat beter opletten, terwijl de enthousiaste kids zich door het verkeer wurmen. Het heeft ook iets gezelligs!

Ook alle docenten en andere medewerkers gaan de draad weer oppakken. In veel gevallen hebben zij de dagen of weken voorafgaand aan de start al de nodige voorbereidingen getroffen, zodat de kinderen de best mogelijke lessen krijgen. Voor sommige ouders zal het ook een opluchting zijn, de start van het schooljaar. Hoewel zij ongetwijfeld genoten hebben van de tijd met hun kinderen is het ook een intensieve periode. Dagelijks zorgen voor vermaak, de kinderen overal naartoe brengen en eventuele vakanties komen aan te pas.

Wij hopen dat de kinderen hun energie ook weer kwijt kunnen op de vernieuwde schoolpleinen, inclusief pannaveldje. Met elkaar voetballen, in teams leren werken, elkaar spelenderwijs uitdagen en bezig zijn met sport is ontzettend goed voor lichaam en geest. SKN helpt de scholieren dan ook graag aan een nog sportiever schoolplein, de komende weken gaan veel schoolpleinen op de schop. Op een sportieve toekomst!

 

De vakantieperiode beleeft iedereen weer anders

 

Alle kinderen in Nederland beleven weer op een andere manier hun vakantie. Zo zijn er kinderen die wel 3 keer op vakantie gaan! Met vrienden, met hun ouders en ook nog met hun schoonouders. Heerlijk natuurlijk, zo kom je de zomer wel door!

Daarnaast zijn er een hoop kinderen die ‘alleen’ met hun ouders op vakantie gaan. Een weekje in Nederland, een weekje Frankrijk of een weekje Spanje komt natuurlijk vaak voor. De camping, de all-inclusive vakanties, of misschien wel een sportieve vakantie!

Ook zijn er kinderen die niet op vakantie kunnen, dit is simpelweg te duur. Voor hen heeft SKN zich ingezet deze zomer, bijvoorbeeld tijdens de bootcamp zomerdagen. Kinderen konden hier onder kundige begeleiding gratis sporten! De mobstacle bleek enorm populair, hebben we met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Daarnaast heeft SKN in de zomer leuke uitjes georganiseerd, zoals tripjes naar het Linnaeushof en Duinrell. Hier konden onder andere kinderen met autisme en kinderen in een rolstoel genieten van de vele attracties. Het was een prachtige zomer!