Het allereerste parkour van SKN

Het allereerste Parkour van SKN

Het allereerste Parkour van SKN is officieel geplaatst en geopend. In Goes waren wij aanwezig bij de opening van het hernieuwde schoolplein van de Zuidwesthoek, het resultaat mocht er zijn. Niet alleen een Parkour, maar ook voetbalveldjes, klimrekken, schommels en andere vormen van vermaak voor de kinderen waren helemaal nieuw. Een mooie middag die op feestelijke wijze door de kinderen zelf werd geopend!

 

Sportiever schoolplein voor Zuidwesthoek

 

Het Parkour staat er al een aantal maanden, maar eind september is het volledig hernieuwde schoolplein dus officieel in gebruik genomen. De schooldirecteur beaamde dat het plein een beetje kaal was in eerste instantie, hij zei heel blij te zijn met de nieuwe sportmogelijkheden voor zijn leerlingen. Het Parkour bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij de kinderen allerlei hindernissen hebben en het zichzelf zo ‘moeilijk’ mogelijk kunnen maken. Voor ieder niveau en ieder kind is het Parkour gebruiksvriendelijk.

Wie kent het spel apenkooien nog van vroeger in de gymzaal? Dit kan je ook spelen met het Parkour. Niet de grond aanraken en zo lang mogelijk op een van de toestellen blijven hangen. Meerdere leerlingen wisten al heel goed hoe ze met hun nieuwste aanwinst moesten omgaan. Een ongelukje ligt natuurlijk in een klein hoekje, maar dat is nou eenmaal onderdeel van het kind zijn. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen in de rekken klommen en van alles een wedstrijdje wisten te maken.

Rond 14:00 knipten alle leerlingen de vlaggetjes door en was de opening een feit. Met demo’s, speeches, speurtochten en muziek was het een geslaagde middag. Ook de meeste ouders waren aanwezig en waren vanzelfsprekend te spreken over het nieuws schoolplein. Hier kunnen ze bij de Zuidwesthoek in Goes even mee vooruit!

 

Het allereerste parkour van SKN in Zeeland

 

De Zuidwesthoek deelt haar schoolplein met een BSO en twee andere basisscholen. De pauzes worden netjes opgedeeld zodat er genoeg ruimte is voor de leerlingen om te spelen. Zo spelen honderden kinderen iedere dag op het plein, ook na afloop van de reguliere schooltijden. De kinderen uit de buurt die niet naar de Zuidwesthoek op school gaan zijn dus ook van harte welkom.

Wij hopen binnenkort nog meer Parkours te kunnen plaatsen, daarnaast zullen wij voor de resterende maanden van 2024 veel panna low courts plaatsen. Zo worden tientallen locaties in Nederland nog sportiever en kunnen meer kinderen gratis sporten.