Panna low courts in het noorden plaatsen.

Panna low courts in het noorden

SKN wilt de komende maanden panna low courts in het noorden plaatsen. De provincies Groningen, Friesland en Drenthe moeten zoveel mogelijk worden voorzien van voetbalveldjes voor kinderen. Hierop kunnen ze voetballen, panna’s uitdelen, spelen met vrienden en werken aan de conditie.

Onze stichting is gevestigd in Zuid-Holland, waardoor we veel projecten in deze regio hebben. We willen ons graag met panna low courts wat meer focussen op de noordelijke provincies. Ook hier wonen (helaas) genoeg kinderen onder de armoedegrens en zijn er voldoende aandachtswijken.  In oktober gaan we een groot aantal panna courts plaatsen in de Randstad en het zuiden van het land, hierna is de bedoeling dat het noorden wordt voorzien van sportievere pleinen.

 

Panna low courts in het noorden plaatsen vanaf 2025

 

Wat kan SKN betekenen voor jouw (school)plein in het noorden van het land? Wij plaatsen niet alleen panna low courts, maar ook Parkours en calisthenicspleinen. Graag lichten we ieder type toestel toe:

  • Bij een Parkour probeer je hindernissen te overwinnen, geschikt voor ieder niveau. Een soort apenkooien – wat je vroeger deed bij de gymles – maar dan heerlijk in de buitenlucht. De beginners moeten proberen de grond niet te raken door van toestel naar toestel over te stappen, terwijl de gevorderden sprongen en andere trucs doen om het park optimaal te gebruiken;
  • Een calisthenicsplein, hier train je met je eigen lichaamsgewicht. Er zijn ontzettend veel beschikbare oefeningen, voor alle leerlingen toegankelijk. Kijk op Youtube of onze socials voor voorbeelden hiervan. Vooral voor de oudere leerlingen op de school een favoriet, zij kunnen werken aan hun spierkracht, conditie en uithoudingsvermogen. De jongere leerlingen kunnen lekker hangen aan de rekken en de basisoefeningen doen. Voor ieder wat wils!
  • Een panna low court, het populairste toestel waar scholen voor kiezen. Hier kunnen de kinderen voetballen en panna’s uitdelen aan elkaar. Qua kosten de goedkoopste van de 3, daarnaast heeft het als voordeel dat voetbal geen verdere uitleg nodig heeft aan de leerlingen. (Bijna) iedereen houdt van voetbal!

 

Friesland, Groningen en Drenthe nog sportiever maken

 

Wij gaan scholen benaderen met de vraag of zij hun plein willen verbeteren. Nog sportiever, nog meer mogelijkheden en nog meer vermaak voor de kinderen. SKN betaalt de helft, regelt de plaatsing en zorgt voor de beste veiligheidsvoorschriften. Wat zijn de voordelen van een sportief schoolplein?

  • Het is goed voor de gezondheid van de leerlingen
  • Leerlingen doen sociale vaardigheden op en maken sneller vriendjes
  • Het heeft een positief effect op de mentale weerbaarheid van de leerlingen, bewegen is goed voor het brein!
  • Met een sportief, sfeervol en gezellig schoolplein zullen ouders hun kinderen eerder op deze scholen plaatsen

Wij werken samen met een vaste en ervaren leverancier. Van tevoren komen zij polshoogte nemen op het plein om zaken te bespreken, vragen te beantwoorden en een mogelijke datum van plaatsing te prikken. Alles geheel vrijblijvend.

Vele scholen door heel Nederland zijn jullie voor gegaan. Wij hopen dat je de voordelen van een sportief schoolplein inziet, hierbij kan een van de toestellen die SKN graag komt plaatsen bij helpen. Tot snel!