Nieuw project: Plezier Telt Trolley

Mooi nieuws, we hebben een nieuw project: Plezier Telt Trolley! In de trolleys zit veel duurzaam sport-en spelmateriaal voor kinderen in aandachtswijken. Perfect voor buurthuizen en jongerenwerkers, zo kunnen kinderen in deze wijken heerlijk sporten met goede spullen. Bijvoorbeeld in Transvaal, lees hier meer.

Zonder dat zij een lidmaatschap of sportspullen moeten aanschaffen, is het voor deze kids dus mogelijk om te sporten met vriendjes. Sport is heel belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen, zowel sociaal als fysiek is het eigenlijk een must. Toch is sporten niet goedkoop in Nederland, het btw-tarief voor sport gaat zelfs omhoog van 9% naar 21%. Hierdoor wordt ons werk nog belangrijker, voor kinderen van ouders met een bescheiden beurs worden de sportkansen nog geringer.

 

De inhoud van de trolley

 

Wat zit er eigenlijk in de trolley? Veel sportspullen! Denk aan een volleybal, voetbal, pickleball, tennisset, spikeball en een springtouw. Ook veel spelletjes zitten er in, wanneer er kinderen in de buurt wonen die iets minder met sport hebben. Met een uitgebreid bakset, het spel beverbende, krijt, kubbspel en dodelido is er ook voor hen genoeg te doen. Uit gesprekken met kinder- en jongerenwerkers kwam naar voren dat deze sport-en spelmaterialen populair waren bij kinderen uit kwetsbare buurten.

Sport en spel is van gigantisch groot belang voor kinderen die volop in hun groei en ontwikkeling zitten. Natuurlijk is het goed voor het lichaam en voor de conditie, maar daarnaast is het ook zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Vooral voor jonge kinderen is dit laatste erg belangrijk. Door te bewegen pikken kinderen veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taal en ruimtelijk inzicht. Kinderen leren begrippen als boven, achter, links en rechts het beste middels bewegen.

 

Nieuw project: Plezier Telt Trolley, en nu?!

 

De trolleys worden zoals afgesproken de komende maanden afgeleverd bij buurthuizen en gediplomeerde jongerenwerkers. Zij kennen de buurt, weten welke kinderen hier blij van worden en weten precies hoe zij dit project moeten aanvliegen. Zoveel mogelijk kinderen hierin mee krijgen, hen laten sporten en spelletjes laten spelen is het doel. Thuis gebeurt dit in veel gevallen te weinig, sportlidmaatschappen worden duurder en kinderen worden in dit geval niet altijd aangemoedigd door hun ouders.

Houd de komende maanden onze website en socials in de gaten. Wij gaan de trolleys op de juiste locaties afleveren, waar kinderen ze het hardst nodig hebben. Ook zorgen we voor goed beeldmateriaal, waardoor onze donateurs exact weten hoe onze projecten verlopen.