Calisthenics

Calisthenics pleinen op twee praktijkscholen

De basis van meer bewegen en sporten begint bij een uitdagende speelplek. In samenwerking met praktijkscholen zijn we een project gestart om schoolpleinen sportiever te maken. Met het plaatsen van calisthenics pleinen stimuleren wij leerlingen van praktijkscholen om meer te bewegen tijdens en na schooltijd.

Wat is calisthenics?

Calisthenics is een fysieke sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit doe je met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaai-oefeningen.  Het doel is het vergroten van spierkracht, spiermassa, mobiliteit/flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Dankzij de verschillende obstakels kunnen er veel verschillende oefeningen gedaan worden. Misschien ken je een push up of een burpees? Dit zijn bekende oefeningen die je goed met calisthenics kan uitvoeren.

Praktijkschool de Einder en de Poort hadden de primeur

Niet één maar twee scholen konden we blij maken met een calisthenics plein. Door het plein te plaatsen op een openbaar schoolplein kunnen de leerlingen tijdens en na schooltijd laagdrempelig sporten. Beide scholen gaan het plein ook gebruiken tijdens gymlessen, zodat de leerlingen kennismaken met de mogelijkheden van het plein, Na schooltijd mogen de kinderen uit de wijk gebruik maken, zo wordt het schoolplein optimaal gebruikt. In september openen we feestelijk beide calisthenics pleinen. De eerste reacties van de leerlingen en docenten zijn positief. We kijken er naar uit om op meer schoolpleinen sportiever te maken.

Interesse?

Ben je werkzaam bij een praktijkschool en wil je graag ook een calisthenics plein op je schoolplein. We zoeken nog een locatie voor dit jaar. Neem contact op via info@kinderfondsennederland.nl. Schrijf in de e-mail een korte motivatie, dan nemen we daarna contact op.