Skip to content
Sportcourt

SKN Sportcourt officieel geopend

Op Voortgezet Onderwijs School Kristallis in Nijmegen is het eerste SKN Sportcourt geopend. De opening werd verzorgd door het team van Special Heroes, die de leerlingen dagelijks stimuleren mee te doen met het brede sportaanbod op de school. Het sportcourt werd feestelijk geopend met een voetbaltoernooi, waarbij de leerlingen een speciale Bright bal konden winnen. Door het plaatsen van sportcourts wil SKN kinderen laagdrempelig meer laten bewegen en sporten. 

Kristallis: een sportieve school

Kristallis biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen vanaf 12 jaar met een speciale onderwijs-of ondersteuningsvraag. Het gaat hierbij om leerlingen die binnen het reguliere onderwijs onvoldoende tot leren en ontwikkelen komen. Zij hebben behoefte aan ondersteuning bij bijvoorbeeld plannen en organiseren of het aangaan van sociale contacten. De school heeft een uitgebreidt sportprogramma, maar miste nog een aantrekkelijk schoolplein. De wens vanuit de vakleerkrachten was om een sportcourt te realiseren. Door de plaatsing van het sportcourt kunnen de kinderen ongestoord voetballen. De school heeft hoge ambities om sport als ondersteuning te gebruiken in het leerprogramma. Het sportcourt draagt dan ook aan een aantrekkelijk schoolplein. Een leuk weetje: de school is genomineerd voor de sportiefste VSO school van Nederland. 

Geweldige donatie van Stichting Buitenkans

Dankzij onder andere een donatie van Stichting Buitenkans is het sportcourt geplaatst. Stichting Buitenkans wil mensen die minder mogelijkheden hebben een kans bieden om zich te ontwikkelen op meerdere gebieden. Het motto van Stichting Buitenkans is: één kans biedt vele mogelijkheden. Het bord met het logo van Stichting Buitenkans werd dan ook trots door een leerling geplaatst.

We zijn ontzettend blij met de plaatsing van het eerste sportcourt. Ieder kind verdient een veilige speelplek!  

 

Back To Top