Skip to content

Dubbel genieten van dag Duinrell

Als er nooit geld is voor iets extra’s, is een dagje uit extra bijzonder en leuk. De blijdschap spatte dan ook af van de 200 kinderen en hun ouders die de Stichting Kinderfondsen Nederland deze maand op een dag Duinrell konden trakteren. De kinderen zijn allemaal aangesloten bij Voedselbank Haaglanden.
Enthousiaste vriendjes aanhoren over de leuke uitjes die zij in het weekend beleefd hebben, maar nooit eens kunnen meepraten: kinderen die onder de armoedegrens leven moeten vaak op hun kiezen bijten. Deze week geen verbeten bekkies op het schoolplein, maar een grote glimlach: een groot aantal kinderen en hun ouders die aangesloten zijn bij de Voedselbank, beleefden een fantastische dag bij attractiepark Duinrell.
Zorgeloze dag
Het uitje was een initiatief van Stichting Kinderfondsen Nederland. Een medewerker van de stichting hoorde veel kinderen over het gemis van leuke uitstapjes, en hoe moeilijk het soms is om te zien dat klasgenoten wel regelmatig op stap kunnen met hun familie. De stichting zocht contact met de Voedselbank en het plan voor een dag Duinrell was geboren. Inschrijven kon via de Voedselbank. Touringcars brachten de gezinnen naar het pretpark, waar de kinderen een lunchpakket met fruit en iets te drinken kregen van de Voedselbank om vervolgens een heerlijke, zorgeloze dag te beleven.
Uitje Duinrell 2    Uitje Duinrell 3
Vol verhalen
Binnenkort evalueert Stichting Kinderfondsen Nederland het initiatief met de Voedselbank, om te kijken of een vervolg binnen de mogelijkheden ligt. Aan het enthousiasme van de kinderen zal het niet liggen: zij hadden de dag van hun leven, dachten even niet aan de problemen thuis en konden niet wachten om op het schoolplein hun verhaal te vertellen.

Back To Top