Skip to content

Een onvergetelijke dag voor kinderen die leven onder de armoedegrens in Den Haag en omstreken!

Scheveningen/Den Haag – Op woensdag 20 september hebben circa 375 kinderen en ouders een onvergetelijke en onbezorgde dag beleefd op het Scheveningse strand. De deelnemers van het evenement leven onder de armoedegrens, waardoor een dagje uit zelden mogelijk is. De eerste editie van de Kids Beach Day is een unieke samenwerking tussen de organisaties The Hague Beach Stadium, Stichting Kinderfondsen Nederland, Beachclub 57, Voedselbank Haaglanden, Skyview de Pier en stichting SOVIC. Alle organisaties dragen de doelgroep een warm hart toe. Op deze dag hebben de deelnemers samen gesport, plezier gemaakt en gezamenlijk gegeten. Alle activiteiten gedurende het evenement leverde een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de deelnemers.
Alle deelnemers werden vanuit verschillende locaties in Den Haag en omstreken opgehaald met touringcars. De geheel verzorgde dag begon met een kick-off in het The Hague Beach Stadium. Daarna maakte de deelnemers kennis met verschillende sporten onder begeleiding van professionals. Na het sporten gingen alle deelnemers met een treintje over de boulevard naar de Pier toe voor een ritje in het reuzenrad. De dag werd afgesloten bij één van de deelnemende strandtenten aan het Zwarte Pad.
Het initiatief is ontstaan vanuit Gene en Sanne van Beachclub 57. Gene en Sanne wilden een groepje kinderen die leven onder de armoedegrens een onbezorgde dag laten beleven op het Scheveningse strand. De deelnemers van het evenement zijn vaak zelden op het strand geweest. Wat begon als een klein idee vanuit Beachclub 57 is uiteindelijk een grootschalig evenement geworden. De deelnemers gingen na afloop van alle activiteiten moe en voldaan terug naar huis. De organisatie heeft dan ook de intentie om het evenement jaarlijks en met meer deelnemers te laten plaatsvinden.

Back To Top