Skip to content

Collectant in beeld

Collectant in beeld

Aankomende periode worden er collecteweken in verschillende gemeenten georganiseerd. Begin juli was de collecteweek in Kaag en Braassem en Nieuwkoop. De collectes worden gelopen door vrijwilligers die de stichting een warm hart toedragen. Ook Kim hielp mee tijdens de collecteweek. Wil je weten waarom Kim collecteert en wat zij er van vindt? Lees dan mee.

Gelijke kansen voor alle kinderen

“Een tijdje geleden werd ik benaderd door Stichting Kinderfondsen Nederland of ik een collecte wilde lopen. Ik was meteen enthousiast, de doelgroep en de projecten die de stichting doen spreken mij erg aan. Iedereen kent wel iemand in de omgeving die gehandicapt is of onder de armoedegrens leeft. Ik vind dat kinderen niet de dupe moeten zijn van armoede, alle kinderen verdienen een gelijke kans om zich te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor kinderen met een handicap. Het is toch fantastisch dat kinderen met een beperking toch nog hun zwemdiploma kunnen halen?”

Zelf collecte lopen

“Het collecteren heeft mij ongeveer 2 uur gekost. Ik ben wel op twee avonden gaan lopen, omdat niet iedereen thuis was. Inmiddels heb ik gehoord wat ikzelf heb opgehaald en wat de collecteweek heeft opgebracht. Het mooie van de stichting vind ik dat het opgehaalde collectegeld ook in de omgeving wordt uitgegeven. Zo help je kinderen ook in je eigen omgeving.”

Wil jij ook helpen en met een collectebus lopen voor Stichting Kinderfondsen Nederland? Aankomende periode hebben wij in verschillende gemeenten een collecteweek. Denk hierbij aan o.a. Aalsmeer, Haarlem, Noordwijkerhout, Heemstede en Katwijk. Meedoen? U kunt zich hier aanmelden!

Back To Top