Skip to content

Kinderen in beweging – nog steeds van levensbelang!

 

De motoriek van kinderen in Nederland holt achteruit, iets wat eigenlijk al jarenlang bekend is, Toch is het telkens schrikken om de cijfers onder ogen te zien. Vitaliteitstrateeg Martin Hersman uitte onlangs zijn zorgen hierover op Radio 1.

Conditie, lenigheid, motoriek.. alles is minder geworden bij de kinderen door de jaren heen. Het wordt steeds extremer, kinderen zijn de afgelopen 2 (!) jaar zelfs 26% minder gaan buitenspelen. Ouders zien het met lede ogen aan, maar zijn er zelf ook een beetje schuldig aan. Door kinderen al op zeer vroege leeftijd in een wipstoeltje te zetten en bijvoorbeeld een iPad te geven, moedig je het binnenzitten aan. Het is wat uit gemak, omdat de kinderen rustiger worden en de vriendjes en vriendinnetjes er ook vaak een hebben. Toch wordt de bewegelijkheid van kinderen op deze manier enorm beperkt. SKN wilt hier graag iets aan doen.

Wij helpen kinderen graag aan een sportievere omgeving. Dankzij parcours, pannacourts en calisthenicspleinen zet SKN in op meer beweging bij kinderen. De toestellen zijn al bruikbaar op zeer jonge leeftijd. Conditie, lenigheid, motoriek, leren samenwerken.. alles komt voorbij om kinderen aan het bewegen te krijgen en zich beter te laten voelen. Wij dragen financieel fors bij aan iedere plaatsing van een van onze courts!

Back To Top