Skip to content

Het nieuwste project van SKN

Wat gaat de tijd snel, het is alweer februari! Ook in het nieuwe jaar barsten wij van de ideeën en ambities. SKN is dan ook ontzettend trots om ons nieuwste project aan te kondigen.

Al enige tijd werkt onze stichting met plezier samen met locatie Blauwe Reiger. De Blauwe Reiger is een woonvoorziening in Bergen voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking, zij kunnen niet meer thuis wonen. Natuurlijk is voor deze mensen spelen en sporten ook ontzettend belangrijk, dit is hleaas lang niet altijd vanzelfsprekend… Er is een gebrek aan speeltoestellen die de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling verbeteren. Deze groep mag niet uit het oog verloren worden! Stichting Kinderfondsen Nederland is dan ook in actie gekomen.

Rondrennen, spelen met water en zand of de fantasie gebruiken tijdens een rollenspel, spelen moet vanzelf gaan. Van dichtbij hebben wij meegemaakt dat bij Esdégé-Reigersdaal, locatie De Blauwe Reiger, er alles aan doet om het volledige potentieel te benutten voor alle bewoners. Samen met De Blauwe Reiger dromen wij van een plek waarbij wij fantasie, fijne en grove motoriek en het natuurlijke enthousiasme van de kinderen te kunnen stimuleren.

De wens vanuit de kinderen en de begeleiding is om weer naar buiten te gaan. Samen in de groep en individueel, te spelen in de buitenlucht. De toestellen die door de leerlingen gekozen zijn, zijn uitgezocht om de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling stimuleren. Op deze toestellen kunnen kinderen onbeperkt samen spelen, zelfvertrouwen opdoen en in teamverband leren te spelen. Door het speelplein op te knappen willen we de kinderen stimuleren om meer naar buiten te gaan.

De speeltoestellen hebben ook een ontwikkelingsdoel; de creatieve en cognitieve functies van de kinderen verbeteren. Dit willen we stimuleren door workshops aan de kinderen te geven wat de mogelijkheden op deze toestellen zijn. Hierin spelen ook de begeleiders van de kinderen een belangrijke rol. Zij zullen de kinderen uiteindelijk gaan stimuleren om gebruik te maken van deze speeltoestellen. Daarnaast spelen zijn ook een rol om de kinderen te leren wat de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van de speeltoestellen met hun beperkingen. Wij willen voor de kinderen een duurzame plek creëren waar zij nog lange tijd gebruik van kunnen maken.

Het speelterrein is ruim opgezet en de toestellen worden over meerdere plekken op het terrein gezet. De toestellen zijn voor alle bewoners beschikbaar en gemakkelijk te bereiken.

Het Nederlandse bedrijf Yalp is de leverancier van de toestellen. In samenwerking met Yalp hebben we bepaalde toestellen uitgekozen, die de creatieve en cognitieve functies van de bewoners stimuleren. Bij het ontwerp van de speeltoestellen is rekening gehouden met de lichamelijke conditie van de bewoners. Wij vinden het belangrijk dat bewoners, naast de begeleiding, ook de mogelijkheid hebben om met familie gebruik te maken van de speeltoestellen. Om een beeld te creëren hebben wij een foto van de toestellen bovenaan het artikel geplaatst.

Dankjewel voor het lezen en tot snel. Houd onze website en social media in de gaten voor de allerlaatste updates.

Back To Top