Skip to content

Met trots terugkijken op 2022

2023! Het is zover. De feestdagen zitten erop en het nieuwe jaar is begonnen. Wij hopen van harte dat u genoten hebt, samen met familie en vrienden. Stichting Kinderfondsen wenst u het allerbeste voor 2023!

Graag blikken wij eens terug op het afgelopen jaar. Stiekem zijn wij best trots op de hoeveelheid kinderen die geholpen zijn met onze steun. In alle hoeken van het land zijn wij tegenwoordig aanwezig om kinderen op of onder de armoedegrens bij te staan. Benieuwd naar een greep uit onze werkzaamheden van het jaar 2022?

  • 4 (!) calisthenics pleinen geplaatst in de regio Tilburg, Goes, Den Bosch en Leiden;
  • 1 groot sportcourt geplaatst in de regio Twente;
  • (Financiële) hulp geboden bij zwemdiploma’s, schoolspullen en bijlessen;
  • Speelplek voor kinderen met een beperking gerealiseerd;
  • Hartverwarmende boxen uitgebracht.

Maar dat was lang niet alles!

Het afgelopen jaar heeft Stichting Kinderfondsen ook bootcamp zomerdagen georganiseerd in Rotterdam en Den Haag. 4 weken lang konden kinderen tussen de 8 en 18 jaar sporten op openbare plekken in deze steden. Samen met buurtcoaches werden bootcamps en zelfs parcourtjes opgezet om het nog leuker en competitiever te maken. Samen bewegen en beleven, het waren fantastische weken!

Natuurlijk willen we ook graag de vele dagjes uit benoemen van 2022. Dat dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend is werd het afgelopen jaar nog maar eens duidelijk. Zo heeft Stichting Kinderfondsen dagjes uit georganiseerd naar onder andere Duinrell, Linnaeushof, de Floriade Expo en andere educatieve schoolreisjes. Dit soort tripjes zijn vaak (te) prijzig voor ouders met een bescheiden beurs. Stichting Kinderfondsen staat voor hen klaar zodat ook de kinderen van deze ouders de dag van hun leven hebben.

Het aankomende jaar willen wij nog meer wijken en schoolpleinen sportiever maken. Nog meer activiteiten organiseren. Nog meer kinderen helpen. Vooral in de grote steden kampen (te) veel kinderen nog steeds met armoede. Alleen al in Rotterdam bijvoorbeeld, waar 1 op de 5 kinderen in armoede leeft. Dat zijn ongeveer 20.000 kinderen. 20.000! Voor deze kinderen staan wij ook in 2023 klaar. Mocht u onze missie steunen kunt u altijd hier (link) een donatie naar keuze achterlaten.

U las het goed. Stichting Kinderfondsen wilt meer wijken en schoolpleinen sportiever maken! Dat bewegen op iedere leeftijd belangrijk is staat als een paal boven water. Toch vertellen wij u graag wat nou specifiek voor kinderen de voordelen zijn van regelmatig bewegen:

  • Fysieke effecten à verbetering van fitheid, bot-en spierkracht en minder kans op overgewicht;
  • Sociale effecten à interactie met andere kinderen en ontwikkelen van sociale vaardigheden;
  • Cognitieve effecten à Sport en bewegen stimuleren de ontwikkeling van de hersenen. Er is een toename van bloedtoevoer naar de hersenen, een verhoogde aanmaak van zenuwcellen en een toename in de verbinding tussen de zenuwcellen.

Stichting Kinderfondsen helpt graag financieel een handje om sportcourts te plaatsen. Zowel de betreffende school of gemeente als SKN zal om en nabij 50% betalen. Mocht u nou een school of wijk kennen die om een sportcourt schreeuwt… horen wij dit graag. Wij zullen contact zoeken en hopelijk op korte termijn het plein sportiever maken. Iedereen kind verdient het om te sporten en bewegen, toch?

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang, wij hebben ontzettend veel zin in alles wat komen gaat. Houd onze website en social media goed in de gaten, Stichting Kinderfondsen zal u geregeld op de hoogte houden van onze activiteiten. Geniet van 2023 en hopelijk zie je onze kleuren steeds vaker voorbijkomen op sportcourts door het hele land! Contact opnemen kan altijd via info@kinferfondsennederland.nl.

Back To Top