Skip to content

Opening sportcourt x samenwerking met Yalp

Goed nieuws, Nederland is weer een stukje sportiever geworden! In het oosten van het land heeft Stichting Kinderfondsen Nederland in samenwerking met Yalp een nieuw sportcourt aangelegd. Locatie? Sportveld Stedelijk Lyceum Innova, in Enschede!

Met het fonkelnieuwe sportcourt kan er door de kinderen in alle veiligheid gevoetbald worden. Zowel de kinderen op school als de kinderen in de buurt hebben baat bij een gratis sportcourt, vertelt ook schoolleider Jonne Distel:

‘De diversiteit van onze leerlingen is de afgelopen jaren toegenomen. Wij hebben veel leerlingen op school die onder de armoedegrens leven, daarom onvoldoende sporten of aan andere buitenschoolse activiteiten deelnemen. Daarnaast hebben we een doelgroep in huis die gewoonweg onvoldoende bewegen, dus willen wij sport graag stimuleren tijdens en na schooltijd, door ons plein om te toveren tot een waar sportpaleis. 

Ook zijn wij een telefoonvrije school, dus leerlingen leveren in de ochtend hun telefoon in en krijgen die pas na schooltijd terug. Onze leerlingen vragen om een buitenterrein waar ze worden gestimuleerd meer te bewegen, samen te spelen om meer in contact kunnen komen met elkaar’.

Mooie woorden, meer dan terecht dat er op deze locatie in Enschede een sportcourt is aangelegd. Stichting Kinderfondsen Nederland hoopt dit jaar nog meer scholen en wijken sportiever te maken. Helaas kampen vele kinderen in Nederland nog met overgewicht, de (hoge) kosten van sportabonnementen en lidmaatschappen helpen hier niet bij. Met een sportief plein kunnen de kinderen gratis sporten, samen met hun vriendjes.

Interesse in een sportiever (school)plein? Neem dan snel contact met ons op.

Back To Top