Skip to content
SKN maakt voetbalcourts mogelijk op schoolpleinen

Stichting Kinderfondsen Nederland maakt voetbalcourts mogelijk op schoolpleinen

Bij het project ‘’Stichting Kinderfondsen Nederland maakt schoolpleinen sportiever’’ hebben wij een nieuw sporttoestel erbij. Naast het faciliteren van calisthenicspleinen, doen we dat nu ook met voetbalcourts. Hiermee proberen we een gezonde balans te creëren tussen leren en bewegen op school. Dit is belangrijk voor de gezondheid voor de kinderen. In samenwerking met Yalp hebben we een voetbalcourt op maat gecreëerd. Hier kunnen kinderen een lekker potje voetballen tijdens de pauzes of na schooltijd. Yalp is een organisatie die sport- en speelplekken faciliteert op scholen. Stedelijk Lyceum in Enschede heeft de primeur, hier is het eerste voetbalcourt aangelegd.

Bewegen op school is belangrijk

Het is soms erg lastig voor kinderen om zich de hele dag te focussen op school. Voor een optimale productiviteit is voldoende pauze en beweging heel belangrijk. Voor een optimale productiviteit is voldoende pauze en beweging heel belangrijk. Voor kinderen brengt beweging tijdens de pauzes een positief effect op de beweegvaardigheden, de gezondheid en het voorkomen van chronische ziektes.

Jouw schoolplein ook voorzien van een voetbalcourt?

Dankzij onze sponsoren kunnen wij een (nog) sportiever schoolplein creëren voor kinderen. Wil jij ook dat jouw schoolplein voorzien wordt van een voetbalcourt? Neem dan contact op met info@kinderfondsennederland.nl.

Back To Top