Serie gratis uitjes: Haagse Bos

SKN gaat je de komende periode weer kennismaken met een hoop gratis uitjes. Alhoewel, misschien heb jij het Haagse Bos allang eens bezocht. Het is er schitterend! In een drukke stad als Den Haag is een mooi stuk groen al best bijzonder. Des te gaver is dit eeuwenoude bos in de Hofstad, waar ook de opties voor kinderen enorm zijn. Geheel gratis en 365 dagen per jaar toegankelijk!

 

Meer info over het Haagse Bos

 

Wat is er allemaal te doen in het Haagse Bos? Meer dan je denkt! Zo kan je edelherten en damherten spotten, soms zelfs in het Koekamp. Daarnaast zijn er voor kinderen veel speelmogelijkheden. De aanwezige speelrekken en speeltoestellen zorgen voor urenlang vermaak. Het is een historisch bos, gelegen in de drukte van de stad. Het loopt van het Malieveld tot aan Landgoed Reigersbergen en is echt medebepalend voor het groene karakter van Den Haag.

Het park geeft je vele opties om tot rust te komen, of om je hoofd leeg te maken door middel van sport. Wat kan je allemaal doen in het Haagse Bos?

  • Hardlopen of wandelen
  • Picknicken
  • Work-outs met eigen spullen of lichaamsgewicht
  • Genieten van de natuur en dieren
  • Afspreken met vrienden
  • Je kinderen laten uitrazen in een van de speelparken

 

Een van de oudste bossen van Nederland

 

Speciaal voor kinderen heeft boswachter Jenny van Leeuwen een heuse puzzeltocht bedacht. Deze is uiteraard te downloaden op je smartphone. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen met allerlei niveaus: makkelijk, medium en moeilijk. Kies het hele bos, het deel aan de zijde van paleis Huis ten Bosch of aan de zijde van Koekamp en het Malieveld. Zo ben je de hele middag zoet! Voor de kleintjes jonger dan 6 jaar is het heel leuk om op zoek te gaan naar ooievaars.

Het Haagse Bos staat ook bekend om haar gezellige evenementen. Muziek, kunst en cultuur, alles komt voorbij. Zo ook 1 september, tijdens het festival De Beleving. Het hele gezin is welkom om er een geweldige dag van te maken.Doe mee aan mooie workshops, relax op het mooie kleedjesveld en geniet van al het moois wat je tegenkomt met het Haagse Bos als decor.

Vanaf het Malieveld hoef je maar een weg over te steken en je bent er al. Ga jij het Haagse Bos bezoeken de komende weken?