Skip to content
Activiteiten van team 1

De activiteiten van Team 1

Stichting kinderfondsen Nederland zet zich met de activiteiten van Team 1 in om kinderen meer te laten bewegen en sporten. Door de activiteiten van Team 1, Ieder kind een zwemdiploma en de Kids Beach Day maken wij kinderen enthousiast om meer te bewegen en te sporten. Daarnaast financieren wij zwemdiploma’s voor kinderen die door wet- en regelgeving tussen wal en schip raken.  Met deze activiteiten willen wij het verschil maken voor kinderen die leven onder de armoedegrens. 

Waarom is bewegen en sporten belangrijk?

Uit verschillende studies en onderzoeken komt naar voren dat bewegen voor kinderen belangrijk is voor de ontwikkeling op latere leeftijd. Echter blijkt dat kinderen die leven onder de armoedegrens vaak minder sporten en bewegen. Ook is onze doelgroep minder vaak lid van een sportclub of vereniging vergeleken met kinderen die niet leven onder de armoedegrens. Daarnaast is het verenigingsleven minder bekend bij kinderen die leven onder de armoedegrens. Door lid te zijn van een vereniging komt een kind in contact met andere leeftijdsgenootjes, waardoor hun sociaal netwerk wordt vergroot.

De activiteiten van Team 1

Door de activiteiten van Team 1 willen wij kinderen meer laten bewegen en sporten. Ieder kind verdient de kans om te sporten met leeftijdsgenootjes en zijn of haar talent te ontwikkelen. Met het project Team 1 financieren wij lidmaatschappen en benodigde materialen. Door het gebrek aan financiële middelen kunnen ouders bijvoorbeeld voetbalschoenen niet betalen. Geen enkel kind hoort langs de zijlijn te staan!

Potjes in Nederland

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om sporten te financieren via de gemeente of een sportfonds. Echter zijn niet alle potjes voldoende toereikend om een kind te laten sporten. Voor deze kinderen zet Stichting Kinderfondsen Nederland zich in.

Ieder kind een zwemdiploma

Jaarlijks gaan er 13.000 kinderen in Nederland zonder zwemdiploma naar de middelbare school. In een waterrijk land, zoals Nederland is dat een groot probleem. Doordat schoolzwemmen niet meer verplicht is, komen kinderen minder snel in aanraking met zwemmen. Stichting Kinderfondsen Nederland zorgt dat kinderen die tussen wal en schip zitten wel hun zwemdiploma kunnen halen. Benieuwd naar het verhaal achter de Kids Beach Day? We vertellen volgende keer meer over de Kids Beach Day. 

 

Back To Top