Kids Beach Day

Ontstaan van een sportieve dag in Scheveningen

Een sportieve dag in Scheveningen, genaamd de Kids Beach Day, is de start van het Sportstimuleringsproject om kinderen meer te laten bewegen en sporten. Veel kinderen sporten niet, terwijl dat juist enorm goed is. Daarom is de Kids Beach Day ontstaan. Ben je benieuwd hoe de Kids Beach Day is ontstaan? Lees dan snel verder.

Een sportieve dag op het strand van Scheveningen

De Kids Beach Day is ontstaan nadat Voedselbank Haaglanden door meerdere organisaties werd benaderd om een leuk dagje uit te organiseren. SKN organiseerde dagjes uit in samenwerking met Voedselbank Haaglanden. Uiteindelijk zijn we in samenwerking met Voedselbank Haaglanden, The Hague Beach Stadium, Skyview de Pier en Stichting Armoedefonds de Kids Beach Day gestart. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die lang in armoede leven vaak minder bewegen. Door de sporten vergeet een kind even de problemen thuis en zorgt dit op lange termijn voor minder gezondheidsproblemen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om te sporten. Geen enkel kind hoort langs de zijlijn te staan! 

Het Sportstimuleringsproject

De Kids Beach Day 2017 werd een succes! Eerst gingen de ouders en kinderen vijf workshops volgen zoals zumba, volleybal en korfbal. Daarna mochten de kinderen en ouders in het reuzenrad met afsluitend eten bij een strand aan het Zwarte pad. Een fanatische dag, alleen miste de organisaties draagvlak om echt een verschil te maken voor deze doelgroep. Sinds 2018 is de Kids Beach Day de start van het Sportstimuleringsproject. Hiermee financieren we sportlidmaatschappen, materiaal en geven voorlichting om deze doelgroep meer te laten bewegen. Uit onderzoek blijkt dat deze doelgroep vaak de sportcultuur niet kent. Daarnaast is de drempel vaak te hoog om lid te worden bij een sportclub. 

De Kids Beach Day in de toekomst

Op dezelfde wijze willen wij in 2019 de Kids Beach Day organiseren. Ook zijn we bezig om op meerdere locaties het project te laten plaatsvinden. We zijn dan ook op zoek naar organisaties en bedrijven die een bijdrage willen leveren. Wil je een actie organiseren of op een andere manier een bijdrage leveren? Bijvoorbeeld: items voor in de goodiebag, een actie starten om geld in te zamelen of iets anders. Laat het ons weten! 

Contactgegevens:
Lisette@kinderfondsennederland.nl
085-8000424