Skip to content

1e pijler: SKN organiseert leuke dagjes uit

SKN heeft drie pijlers sport, plezier en vrije tijd. De aankomende periode gaan we alledrie de pijlers verder toelichten. De eerste pijler is Plezier Telt. SKN organiseert leuke dagjes uit voor kinderen die leven onder de armoedegrens en met een beperking. We gunnen alle kinderen in Nederland af en toe een dagje uit om onbezorgd te genieten. Echter is een dagje naar een attractiepark niet mogelijk voor kinderen die leven onder armoedegrens. Daarom organiseert SKN leuke dagjes uit voor kinderen onder de armoedegrens en beperking. Ben je benieuwd met welke attractieparken we samenwerken en het verhaal van Eva? Lees dan snel verder. 

Intensief samenwerken

Sinds de start van Stichting Kinderfondsen Nederland werken we intensief samen met attractiepark Duinrell. Naast Duinrell werken we vaker samen met het Dolfinarium en attractiepark Slagharen. Alledrie de parken zijn echte familieparken, waar voor alle leeftijden voldoende te beleven is Naast de attractieparken gaan elk jaar kinderen naar Europa’s grootste speeltuin: Linnaeushof. Linnaeushof heeft rolstoeltoegankelijke en aangepaste speeltoestellen. Geen enkel kind hoort langs de zijlijn te staan! Daarnaast wordt Linnaeushof als vriendelijk gezien voor kinderen en ouders met autisme.   

Het doel van het project Plezier Telt

Het doel van ons project is Plezier Telt is dat kinderen in contact komen met leeftijdsgenootjes die zich in dezelfde situatie bevinden. Door samen leuke dingen te doen, leren ze elkaar kennen en kunnen zij hun verhalen delen. Ook hebben de kinderen een verhaal te vertellen in de klas op school.

Het verhaal van Eva

Kort geleden spraken we Eva (10 jaar) over haar belevenissen in Duinrell. Eva is afgelopen jaar naar Duinrell met haar gezin geweest. “Ik ben samen met mijn ouders en broertje een dagje naar Duinrell geweest. We werden opgehaald door een grote bus die ons met heel veel andere kinderen naar Duinrell bracht. Toen we bij Duinrell aankwamen kregen we een tas vol met lekkere dingen. We kregen zelfs chips en snoep voor de hele dag. Ik ben samen met mijn vader in de Kikkerachtbaan en de Splash geweest. We werden wel een beetje nat, maar gelukkig was het warm. We zijn ook weer thuisgebracht door een bus. Het was super leuk en ik mocht maandag in de klas vertellen wat ik in Duinrell had gedaan.”

 

Back To Top