Skip to content

Haagse jeugd tijdens de zomervakantie in beweging

De wereld is in enkele weken gegrepen door het coronavirus. Dit heeft een enorme impact voor alle kinderen in Nederland, zeker voor kinderen die leven onder de armoedegrens. Door de situatie blijven veel kinderen aankomende zomervakantie in Nederland. Immers gaan veel gezinnen uit achterstandswijken in de zomer naar familie in het buitenland toe. In de huidige situatie is dit vaak onmogelijk. De voorspelling van de gemeente Den Haag is dat dit tot voor overlast zorgt in achterstandswijken in de zomervakantie. Met het project jeugd in beweging tijdens het coronavirus willen wij deze kinderen in de zomervakantie laten bewegen, inspireren en helpen de zorgen even te vergeten. Met als bijkomend effect de overlast op pleinen en sportcourts verminderen. We werken samen met meerdere betrokken organisaties, waaronder het sportbedrijf Evorsa en Stichting Armoedefonds

Het project in de praktijk

Het doel is om tussen de 600-800 kinderen uit achterstandswijken in Den Haag in beweging te krijgen tijdens de zomervakantie. Met het aanbieden van de activiteiten willen wij deze kinderen enthousiasmeren meer te laten bewegen en sporten. Het thema is buitensporters, waarbij de kinderen onder andere kunnen boogschieten, inline skaten en een parcours met verschillende spellen kunnen doen. Naast beweging is een belangrijk onderdeel dat de kinderen naar iets kunnen uitkijken in de zomervakantie. Ook willen wij de overlast op pleintjes en sportcourts in achterstandswijken verminderen.

Unieke locatie: de Uithof

De activiteiten vinden plaats op en rond de 400 meter ijsbaan van de Uithof. Daarnaast heeft de Uithof beschikking over een grote parkeerplaats waardoor ruimschoots de aankomst en vertrek van de deelnemers kunnen worden georganiseerd. Sportbedrijf Evorsa, specialist in sport- en spel activiteiten, organiseert alle activiteiten. We zijn blij dat wij een bijdrage leveren om het project in samenwerking met Stichting Armoedefonds, enkele vermogensfondsen en de gemeente Den Haag mogelijk te maken.

 

Back To Top