Skip to content
SKN Sportcourt

Nieuw project: SKN Sportcourts

Met trots introduceren wij een nieuw project: SKN Sportcourt. SKN gaat sportcourts plaatsen op plekken waar veel kinderen onder de armoedegrens leven. Met het project Team 1 heeft SKN al veel kinderen de mogelijkheid gegeven om meer te sporten en bewegen. Door het plaatsen van sportcourts wil SKN kinderen laagdrempelig meer laten bewegen en sporten. Kortom de eerste stap naar een gezondere levensstijl! 

De eerste stap naar een gezondere levensstijl

Met het plaatsen van de sportcourts wil SKN nog meer kinderen laten bewegen. Een balletje trappen op straat is een belangrijke vrijetijdsbesteding. Kinderen uit gezinnen waar veel armoede heerst bewegen volgens onderzoek minder. Dit met alle gevolgen van dien. Ten eerste zorgt dit op langere termijn voor gezondheidsproblemen. Door het plaatsen van sportcourts op plekken waar veel stille armoede is willen wij kinderen meer laten bewegen.

Een ontmoetingsplek in de wijk

Ieder kind verdient een veilige sportplek. Een ontmoetingsplek om samen ongestoord een balletje te trappen of een spelletje te spelen. De sportcourts zorgen voor een positieve impact van de leefomgeving. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die onder de armoedegrens wonen minder lid zijn van een sportvereniging. Door middel van een sportcourt te plaatsen in de wijk stimuleren wij speel- en beweeggedrag. 

SKN Sportcourt

De rechthoekige sportcourt is 7 meter breed en 10 meter lang. Er is gekozen voor deze grootte, omdat kinderen hier de mogelijkheid hebben om meerdere spelvormen te bedenken. Bijvoorbeeld voetbal, hockey en trefbal. De vloer wordt afgewerkt met een speciale coating. Dit zorgt ervoor dat de vloer duurzaam is. In de vloer wordt het symbool van SKN de vlieger geplaatst. De vlieger staat voor onbezorgd vliegeren en je vleugels uitspreiden. Kortom een blij kind die met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. 

Een sportcourt in jouw wijk? 

Wil jij een SKN Sportcourt in jouw wijk? Voordat een sportcourt geplaatst kan worden is het belangrijk dat de gemeente de locatie geschikt vindt. Start een buurtinitiatief en zoek medestanders. Wellicht heeft de gemeente een speelruimtebeleid. Neem met ons contact op om samen de eerste stap te zetten naar een SKN Sportcourt.

 

Back To Top