skip to Main Content

Wij stimuleren sport en doen dit door schoolpleinen sportiever te maken. Op deze parken en schoolpleinen trainen jongeren hun spierkracht, spiermassa, mobiliteit/flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Alleen of in een groep.
Calisthenicsplein

De basis van meer bewegen en sporten begint bij een uitdagende en veilige speelplek. Met het calisthenicsplein stimuleren wij natuurlijk bewegen om o.a. cognitieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Het calisthenicsplein maken we samen met middelbare scholen, bedrijven en particuliere donateurs mogelijk. Zo is sporten steeds makkelijker bereikbaar voor alle jongeren uit onze maatschappij.

Sportcourts

Wij plaatsen sportcourts op plekken waar veel armoede heerst. Kinderen die leven onder de armoedegrens bewegen volgens onderzoek minder. Met de sportcourts willen wij kinderen laagdrempelig meer laten bewegen en sporten. De rechthoekige court is 7 meter lang en 10 meter breed en wordt in de kleuren van SKN gespoten.

Ook een sportiever park of schoolplein?

Ben je werkzaam bij een praktijkschool en wil je graag ook een calisthenics plein op je schoolplein. Inmiddels hebben wij al veel kinderen blij gemaakt met een calisthenics plein, waaronder Groene Hart Praktijkschool, Praktijkschool de Einder en Praktijkschool de Poort. Of wil je in jouw wijk of gemeente een SKN sportcourt? Neem met ons contact op.

Sportief-schoolplein-praktijkschool-alphen
Ieder kind verdient een veilige speelplek!
WhiteKites_1
Back To Top