Skip to content
onky donky huis

OnkyDonky dagen in het Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft iets speciaals: ‘het Onky Donky huis’. Dit is het vaste honk van de stichting Onky Donky waarvan uit ‘Onky Donky dagen’ georganiseerd worden. Deze speciale verwendagen zijn voor kinderen die beperkt worden in het kind zijn – om welke reden dan ook. Een initiatief waar Stichting Kinderfondsen Nederland graag bij aansluit. Daarom hebben we in samenwerking met Stichting Gezinsbuddy een aantal gezinnen uitgenodigd voor zo’n verwendag deze zomer.

Speciaal voor kinderen die een verwendag verdienen

Een Onky Donky dag is niet zomaar een verwendagje in de dierentuin, maar bevat ook speciale zorg en aandacht die kinderen met een GezinsBuddy bijzonder nodig hebben. Wanneer een kind bijvoorbeeld overprikkelt is geraakt kan hij of zij zich in alle rust terugtrekken in het Onky Donky huis, spelen met het aanwezige speelgoed en weer terug het dierenpark ingaan wanneer daar weer behoefte naar is. Daarnaast is het Onky Donky huis rolstoelvriendelijk en heeft het ook speciale voorzieningen voor gehandicapten. Al met al is het een mooie plek voor kinderen en hun ouders die een speciale dag in de dierentuin goed kunnen gebruiken.

Het programma van een Onky Donky dag

Op een Onky Donky dag worden gezinnen rond 10.00 uur warm ontvangen in het Onky Donky huis met hapje en drankje waarna het programma volgt:

  1. Activiteiten met vrijwilligers in het Onky Donky huis
  2. Bezoek aan Ouwehands Dierenpark o.l.v. een gids
  3. Lunchen in het Onky Donky huis
  4. Middagprogramma vrij (evt. shows in het dierenpark, maar er kan ook in het Onky Donky huis worden gespeeld)
  5. Terug in het Onky Donky huis drinken en een verrassing
  6. Einde van de Onky Donky dag

Samenwerking Stichting Kinderfondsen Nederland met Stichting Onky Donky

Vorig jaar heeft Stichting Kinderfondsen Nederland aantal gezinnen van de Stichting Gezinsbuddy verwend met een Onky Donky dag. Vanwege het succes van vorig jaar, zijn er ook dit jaar in juli en augustus Onky Donky dagen georganiseerd.

Uitje voor gezinnen met een GezinsBuddy

Stichting Gezinsbuddy bekommert zich om gezinnen die in de knel zitten, ze kijken waarbij ze het gezin met meervoudige problematiek kunnen steunen en steken zelf ook een helpende hand uit door bijvoorbeeld uitjes of andere activiteiten aan te bieden. Stichting Kinderfondsen Nederland heeft met deze stichting de handen ineengesloten om een aantal gezinnen een Onky Donky dag aan te bieden.

Bijdragen aan een Onky Donky dag

Wil je ook bijdragen aan onvergetelijke dagen voor kinderen die het bijzonder verdienen? Word dan donateur of neem contact met ons op.

 

Back To Top