Skip to content
Kids Beach Day

De derde editie van de Kids Beach Day ook dit jaar in Scheveningen

450.000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens en zijn vaak niet lid van een sportvereniging en bewegen minder. Vanuit deze problematiek is de samenwerking ontstaan met Voedselbank Haaglanden, Stichting Armoedefonds en Stichting Kinderfondsen Nederland. Na een succesvolle samenwerking afgelopen twee jaar, wordt voor de derde keer de Kids Beach Day georganiseerd op het strand van Scheveningen. De Kids Beach Day is de start van het sportstimuleringsproject om de deelnemers te stimuleren lid te worden van een sportvereniging in de buurt.  

Derde editie Kids Beach Day

De geheel verzorgde dag start met een kick-off in het The Hague Beach Stadium. Het stadion aan het strand van Scheveningen is het decor voor het eerste gedeelte van het evenement. Er worden verschillende sporten aangeboden onder begeleiding van professionals. Na het sporten gaan alle deelnemers naar de Pier toe om te eten bij restaurant Zilt. De dag wordt afgesloten met een ritje in het reuzenrad op de Pier. 

Start van het sportstimuleringsproject

Na twee succesvolle edities is er ook dit jaar door de organisatie besloten om een vervolgtraject toe te voegen aan de Kids Beach Day. Uit onderzoek is gebleken dat er vaak onduidelijkheid is hoe subsidies kunnen worden aangevraagd. Waardoor kinderen niet in aanraking komen met de sport- en verenigingscultuur. Alle deelnemende kinderen nemen na de Kids Beach Day deel aan het sportstimuleringsproject. Door te sporten op een unieke locatie komen de kinderen en ouders in aanraking met de verschillende sporten. Ook ontvangen ouders tijdens de dag voorlichting over de sportcultuur en verenigingsleven. 

 

 

Back To Top