Skip to content
sportief-schoolplein-praktijkschool-alphen

Groene Hart Praktijkschool uitgebreid met nieuw sporttoestel

Leerlingen van de Praktijkschool kunnen hun geluk niet op. Op het schoolplein staat een nieuw calisthenics sporttoestel. Vorige week werd in Alphen aan de Rijn het sporttoestel feestelijk ingewijd. Met het plaatsen van calisthenics pleinen stimuleert Stichting Kinderfondsen leerlingen van praktijkscholen om meer te bewegen tijdens én na schooltijd.

Nieuw sporttoestel om bewegen te stimuleren

Op het schoolplein van de Praktijkschool kunnen de leerlingen zich vanaf nu uitleven op een calisthenics sporttoestel. Calisthenics is een sport in opkomst en wordt steeds populairder. De Praktijkschool heeft in dit toestel geïnvesteerd omdat zij graag de leerlingen willen aanmoedigen om meer te bewegen tijdens, voor en na schooltijd. In samenwerking met Stichting Kinderfondsen Nederland is de mogelijkheid ontstaan om dit toestel deels gesubsidieerd aan te schaffen en te laten plaatsen.

 

Het toestel valt duidelijk in de smaak bij de leerlingen. “Ik ga dit toestel zeker gebruiken. Mijn doel is binnen twee weken van rekstok naar rekstok te zwaaien”, vertelt Luuk uit klas 3. Bij mooi weer zal het toestel ook voor de gymlessen gebruikt worden. Leerlingen hebben tijdens de lessen ‘Groen’ het terrein voorbereid voor de plaatsing van het toestel. Zo hebben ze een mooie actieve rol gehad waarmee ze echt betrokken zijn in dit project.

 

Ook een sporttoestel op jouw praktijkschool?

Ben je werkzaam bij een praktijkschool en wil je graag ook een calisthenicsplein op je schoolplein? Dit jaar plaatsen wij ruim tien sportpleinen. Neem contact op via ons formulier. Schrijf een korte motivatie, dan nemen we daarna contact op. Samen met onze donateurs helpen wij kinderen in jouw omgeving onbezorgd te sporten op het schoolplein. Elke bijdrage telt voor kinderen die net zoals hun vriendjes willen sporten, leren en erop uit willen gaan. Ben jij onze nieuwe donateur?

 

 

Bron: Alphens.nl

 

Back To Top