Skip to content

SIRE start strijd tegen kinderarmoede

In Nederland kunnen ruim 250.000 kinderen door geldgebrek niet meedoen met hun leeftijdsgenoten. Met alle gevolgen van dien. Kinderen ondervinden stress en spanning thuis, ervaren sociale uitsluiting en hebben een sterk vergrote kans om later zelf in armoede terecht te komen. Stichting Ideële Reclame (SIRE) start vandaag met een nieuwe campagne waarin zij aandacht vragen voor kinderen in armoede. 

250.000 kinderen in armoede

Een kind dat armoede leeft, kan simpelweg vaak niet meedoen. Niet meedoen aan sport, naar een verjaardagsfeestje gaan en en niet mee met een schoolreisje. Vaak wordt gedacht dat ouders die in armoede leven niet werken. Dit is een hardnekkig vooroordeel: zo’n 40% van de ouders van kinderen in armoede heeft een baan, maar verdienen structureel te weinig om hun gezin te kunnen onderhouden. Dagelijks ontvangt SKN aanvragen om activiteiten van deze kinderen te ondersteunen of te financieren. Met de activiteiten ondersteunen wij de ontwikkeling van deze kinderen.

Dit kun jij doen

Het is belangrijk dat er vaker over het probleem armoede in Nederland wordt besproken. Er heerst veel schaamte bij ouders en kinderen die leven in armoede. De aankomende periode zal o.a. op televisie, radio en online aandacht gevraagd worden voor dit probleem. Wil je doneren om de activiteiten van SKN mogelijk te maken? Dat kan! Via deze link kun je een eenmalige doneren of je aanmelden als donateur. Teken ook de petitie van SIRE: geen kind mag in armoede opgroeien.

 

Back To Top