project parkour

Project geslaagd? Terugblikken is vooruitkijken!

Project ‘Sjiek de friekel’ met Stichting Kinderfondsen Nederland

 

De zomervakantie nadert, we zitten alweer in de tweede helft van 2024. Onze projecten lopen uiteraard volop! We willen jullie graag op de hoogte stellen van onze plannen tijdens de resterende maanden van het jaar. En ja, natuurlijk blikken we ook even terug! We zijn trots op wat we bereikt hebben tot dusver en delen dit graag met jullie. Welke project is jullie favoriet?

We begonnen het jaar met iets origineels, een toffe film! SKN heeft namelijk financieel bijgedragen aan de film ‘Sjiek de friemel’, geregisseerd door Davy Driessen en te bekijken op NPO en Youtube. Tijdens de film zien we hoe hoofdpersoon Wesley omgaat met de reacties van alle andere kinderen op de verjaardag. Hij heeft namelijk als enige geen cadeautje bij zich…

De korte film moet er mede zorgen dat kinderen en jongeren aan het denken worden gezet. Is een materialistisch cadeau nou echt het hoogst haalbare of is jouw aanwezigheid het grootste geschenk? Gelukkig heeft de film ook hele mooie kanten, voorzien van een humoristische ondertoon. Het draagt een belangrijke boodschap uit, iets waar wij als SKN graag nog meer aandacht voor willen zien. Wij hebben er met plezier aan meegewerkt. Check de film hier!

 

Nieuw project: online module middelbare scholen

 

Vers van de pers,  in samenwerking met The Brain Changers. Een online module , die te volgen is tijdens de les voor leerlingen op de middelbare school. Waar gaat de module over? Kinderen en hun telefoons zijn – of we het leuk vinden of niet – onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hun online leven wordt alsmaar belangrijker, kinderen zitten uren per dag gekluisterd aan hun telefoon, vooral op WhatsApp en andere social media. Hoewel dit ook zeker leuke kanten en voordelen heeft, is de online wereld niet zonder risico’s.

De module bestaat dan ook uit informatieve filmpjes die op een boeiende en interactieve manier worden uitgelegd. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe ga je om met pesten in WhatsApp-groepen
  • Vervelende roddels en onwaarheden tegengaan
  • Wat te doen bij ongewenste foto’s sturen/ontvangen
  • Scheldpartijen en andere vervelende gebeurtenissen
  • Nep-nieuws herkennen
  • De juiste (financiële) beslissingen maken online

 

Sportievere schoolpleinen

 

En natuurlijk hebben wij de eerste helft van het jaar weer vele (school)pleinen sportiever gemaakt. Een project als deze zal ieder jaar blijven voorkomen bij SKN. Er zijn meerdere voetbalcourts geplaatst waar kinderen panna’s kunnen uitdelen en veel doelpunten gaan maken. Ook hebben we een calisthenics plein geplaatst, net als een park parkour.

Het overgewicht onder kinderen begint schrikbarend te stijgen, hier willen wij als SKN echt iets aan doen. Dankzij de vernieuwde schoolpleinen kunnen meer kinderen (gratis!) sporten. Fitter worden, aan je conditie werken en leren om in teamverband te spelen. De vernieuwde pleinen in vaak kwetsbare wijken zijn een fantastische toevoeging voor kinderen van alle leeftijden. Freestyle voetbalster Jasmijn Janssen kwam regelmatig langs om de pleinen te openen, zij verblufte de kinderen met haar balbehandeling en trucs!

 

Resterende maanden 2024 Stichting Kinderfondsen Nederland

 

Wat staat ons te wachten tijdens de resterende maanden van 2024? Het ene project na het andere! We willen groeien op social media, vooral via TikTok en Instagram. We gaan nog meer schoolpleiner sportiever maken. De module van BrainChangers zal verder worden uitgebreid, hier willen we ons meer gaan richten op geldzaken. De Bootcamp zomerdagen komen eraan, zo kunnen kinderen tijdens hun zomervakantie gratis sporten in hun buurt!

Ook gaan we weer schoolspullen aan kwetsbare kinderen uitreiken, dit doen we aan het begin van het schooljaar. Ook de hartverwarmende boxen staan vanzelfsprekend op de planning, dit gebeurt tijdens de feestdagen. Kortom, wij zitten niet stil! Wij hopen het leven van zoveel mogelijk kinderen onder de armoedegrens een beetje mooier te maken.