Parkour park

Parkour park als oplossing voor motorische ontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat kinderen enorm achteruit gaan in de motorische vaardigheden door een gebrek aan beweging.  Balanceren, koprollen maken en complexe bewegingen kunnen ze steeds minder goed. Daarom introduceert Yalp het Parkour park, om kinderen meer in beweging te krijgen!

Dat is hard nodig, naast het achteruit gaan in motorische vaardigheden kampen kinderen steeds meer met overgewicht. Hier wilt SKN graag iets aan doen, en het begin is er. Een fraai Parkour park, beschikbaar voor kinderen op school en ook uit de wijk.

 

Parkour park als oplossing voor slechte motorische vaardigheden

 

Het Parkour park is een ideale oplossing voor de kinderen. Dit speciaal ontwikkelde Freerun Parkour is een veilige manier van vallen en opstaan. Het biedt kinderen de kans om te springen, zwiepen en glijden op hun eigen niveau. Elke beweging kan op een persoonlijke manier uitgevoerd worden om zo de motorische vaardigheden maximaal te ontwikkelen.

Het Parkour park verhoogt niet alleen de beweegintensiteit, maar ook de beweegvariatie aanzienlijk. Door het Park worden kinderen aangemoedigd om op hun eigen niveau te bewegen en hun grenzen te verleggen. Freerunning draait om zelfverbetering, niet om competitie. Door de veelzijdige oefeningen op de toestellen blijven leerlingen zichzelf continu ontdekken en uitdagen.

Ieder kind kan oefenen op het Parkour park, ongeacht je niveau. Werken aan de conditie, afvallen, spelletjes doen en samen lol maken. Daarnaast kunnen niet alleen de kinderen tijdens schooltijd maar ook de kids uit de aangrenzende wijk gebruikmaken van het park!

 

Samenwerking met YALP

 

Samen met YALP hebben wij een Parkour park kunnen helpen realiseren op OBS de Zuidwesthoek in Goes. Het is een investering in de gezondheid, ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de volgende generatie. Wij hebben dit jaar nog meer parken te kunnen plaatsen, ieder kind verdient een plek om gratis te kunnen sporten. Is uw school, wijk of omgeving geinitereseerd? Wij komen graag met u in contact!