Jaarverslag: Sportiever en meer plezier

Het jaarverslag van Stichting Kinderfondsen 2021 laat ons zien dat we in 2021 mooie resultaten hebben neergezet voor kinderen die leven in armoede. Naast voortzetten van bestaande activiteiten, stonden de onderstaande nieuwe activiteiten centraal het afgelopen jaar.

SKN maakt schoolpleinen sportiever

Vanuit de pijler Team1 stimuleren wij sport om bewegingsarmoede te verminderen. Dit doen wij onder andere door schoolpleinen sportiever te maken.

De basis van meer bewegen en sporten begint bij een uitdagende en veilige speelplek. Met het calisthenicsplein stimuleren wij natuurlijk bewegen om o.a. cognitieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Het calisthenicsplein maken we samen met middelbare scholen, bedrijven en particuliere donateurs mogelijk. Zo is sporten steeds makkelijker bereikbaar voor alle jongeren uit onze maatschappij.

Hartverwarmende box

Met ons project Plezier Telt hebben wij vaak lichtpuntjes in het leven van gezinnen die leven onder de armoedegrens gegeven. Voor kinderen is het van belang dat zij net zoals hun leeftijdsgenootjes een dagje weg kunnen. Hierdoor kunnen zij vertellen over de leuke belevenissen die zij hebben meegemaakt. Ieder kind verdient een leuke jeugd! Helaas gooide in 2021 door COVID-19 de dagjes uit roet in het eten. Om toch de kinderen een hart onder de riem te steken hebben wij het project Hartverwarmende box geïntroduceerd.

Lees meer over onze hartverwarmende box of wordt donateur van een box >

Bootcamp zomerdagen

In de zomervakantie is de eerste editie van de Bootcamp Zomerdagen georganiseerd. De sportieve week stond in het teken van samen bewegen en beleven. Kinderen in Rotterdam maakten kennis met Mobstacle. De Mobstacle is een mobiele hindernisbaan met allerlei obstakels om te klimmen en klauteren.

In 2021 maakte we meer mooie projecten mogelijk. Lees hiervoor ons complete jaarverslag 2021 >

Waar ging het donateursgeld naar toe in 2021?

Van elke euro die in 2021 is uitgegeven is 76 cent besteed aan de doelstelling, 22 cent aan fondsenwerving en 2 cent aan beheer en administratie. Daarmee zijn wij transparant en zorgen we voor meer blije en sportieve kinderen. Elke bijdrage telt voor kinderen die net zoals hun vriendjes willen sporten, leren en erop uit willen gaan.

Meer weten over donateur worden? Particulier of als bedrijf? Neem contact op of doneer direct via deze link >