Skip to content

Stichting Kinderfondsen Nederland lanceert educatief platform voor kinderen

Sinds eind vorig jaar werkt Stichting Kinderfondsen Nederland aan de ontwikkeling van een platform voor kinderen. Dit platform biedt online modules over diverse belangrijke onderwerpen die niet altijd op school behandeld worden. Momenteel is het platform live en wordt de eerste module getest door twee scholen.

De eerste module, “Weerbaar in de digitale wereld”, is tot stand gekomen door overleg met onze kinderredactie. Zij gaven aan dat social media en internet zeer relevante onderwerpen zijn voor kinderen van hun leeftijd.

Deze module behandelt verschillende aspecten van onlinegedrag, zoals de omgang met mensen via internet, wat je beter niet op het internet kunt zetten, het onderscheiden van nepnieuws van echt nieuws en hoe je omgaat met pesten in WhatsApp-groepen. Deze kennis is van belang om jongeren te helpen goede keuzes te maken wanneer zij online zijn.

Na de testfase bij de twee scholen, waarin eventuele kinderziektes uit het platform worden gehaald, zal de cursus op grote schaal ingezet gaan worden. Hiermee willen wij zoveel mogelijk kinderen voorzien van de kennis die zij nodig hebben om veilig en verstandig met de digitale wereld om te gaan.

We kijken ernaar uit om onze modules binnenkort aan een breder publiek te presenteren.

 

Back To Top